nieuws

Nieuwe generatie inbouwdozen met afneembare buiktuit werkt goedkoper

bouwbreed

gorinchem – Attema uit Gorinchem presenteert met de U40 en de U50 een vernieuwde serie inbouwdozen. Hiermee kan volgens Attema aanzienlijk worden bespaard op de montagekosten omdat ze slimmer en flexibeler zijn.

De losneembare buiktuit van de dozen zorgt voor een besparing omdat voor elke inbouwdodos maar één keer hoeft te worden geboord. Een besparing van 2 euro per geboord gat, stelt Attema. Bijkomend voordeel is dat minder boren minder stof oplevert.

De buiktuit is er in een 16 millimeter en een 19 millimeter uitvoering. Het systeem is flexibel, doordat de enkele buiktuit eenvoudig kan worden vervangen door een dubbele tuit, eveneens in een 16 millimeter of een 19 millimeter uitvoering. Bij dubbele dozen hoeft dan niet meer te worden gezaagd. De buiktuit kan eenvoudig worden omgedraaid, zodat ook bij tegelwerk gemakkelijker kan worden gewerkt.

Andere verbeteringen zijn de grote doorvoeropening, waardoor snel kan worden omgewisseld en gekoppeld, de langere schroeven voor vrijwel elke afwerkingsdikte en de draairing waarmee het schakelmateriaal in een handomdraai waterpas kan worden gezet.

Reageer op dit artikel