nieuws

Nederlandse inflatie bijna laagste van EU

bouwbreed

luxemburg – De prijsstijging in Nederland is een van de laagste in de 25 landen van de Europese Unie. Dit stelt statistisch bureau Eurostat. Volgens Europese definities had Nederland in augustus een inflatie van 1,2 procent vergeleken met dezelfde maand in 2003. Alleen Finland (0,3 procent) en Denemarken (0,9 procent) hadden stabielere prijzen. De prijsstijging […]

luxemburg – De prijsstijging in Nederland is een van de laagste in de 25 landen van de Europese Unie. Dit stelt statistisch bureau Eurostat. Volgens Europese definities had Nederland in augustus een inflatie van 1,2 procent vergeleken met dezelfde maand in 2003. Alleen Finland (0,3 procent) en Denemarken (0,9 procent) hadden stabielere prijzen. De prijsstijging in Nederland wordt geremd door de geringe vaart in de economie. De hoogste inflatie in Europa is gemeten in Oost-Europese landen. Letland meldde 7,8 procent prijsstijgingen in augustus, Hongarije 7,2 procent en Slowakije 7,0 procent.

Reageer op dit artikel