nieuws

Moordrechtboog definitief van de baan

bouwbreed

zevenhuizen/moordrecht – De Moordrechtboog, die de A20 bij Moordrecht en de A12 bij Zevenhuizen moest verbinden, is definitief van de baan. Dat heeft het projectteam van de Driehoek RZG-Zuidplas (Rotterdam-Zoetermeer-Gouda) gezegd in een bijeenkomst van raads- en Statenleden uit het gebied. De verbindingsweg is te duur. In plaats van deze weg wordt de geplande omleidingsweg […]

zevenhuizen/moordrecht – De Moordrechtboog, die de A20 bij Moordrecht en de A12 bij Zevenhuizen moest verbinden, is definitief van de baan.

Dat heeft het projectteam van de Driehoek RZG-Zuidplas (Rotterdam-Zoetermeer-Gouda) gezegd in een bijeenkomst van raads- en Statenleden uit het gebied. De verbindingsweg is te duur.

In plaats van deze weg wordt de geplande omleidingsweg rond Zevenhuizen verbreed tot tweemaal twee rijstroken. Die weg sluit aan op de nieuwe op- en afrit op de A12. Het schrappen van de Moordrechtboog heeft te maken met de verwachting dat het verkeer vooral van en naar Rotterdam toeneemt en veel minder vanuit de Haagse regio.

Reageer op dit artikel