nieuws

Ministerie doet nieuwe poging voor verbreding A2

bouwbreed

den haag – Het ministerie van Verkeer en Waterstaat gaat alsnog proberen om de verbreding van de A2 tussen Den Bosch en Eindhoven tot stand te brengen. Dat zegt een woordvoerder van het ministerie.

Woensdag sprak de Raad van State een veto uit over de voorgenomen wegverbreding. Volgens de Raad zou de wegverbreding schadelijk zijn voor de verkeersveiligheid. Ook miste de bestuursrechter een milieueffectrapportage (mer). Tegen de uitspraak van de Raad van State is geen beroep mogelijk, maar de minister kan wel opnieuw besluiten de weg te verbreden.

Een woordvoerder van het ministerie zegt dat voor de A2 alsnog een mer wordt gemaakt. Ook voor zes andere voorgenomen wegverbredingen komt een milieueffectrapportage. Dat moet afdoende zijn om problemen zoals die afgelopen week zijn ontstaan te voorkomen.

Ondanks het negatieve oordeel van de Raad van State over de verbreding van de A2 is minister Peijs (verkeer) tevreden over de resultaten van de Spoedwet wegverbreding. In een voortgangsrapportage over de spoedwet zegt de bewindsvrouw dat de maatregel zijn doel heeft bereikt.

Reageer op dit artikel