nieuws

Miljoeneninvestering kerncentrale Borssele

bouwbreed

borssele – De kerncentrale in Borssele investeert 22 miljoen euro om de veiligheid van de centrale te verfijnen. Dit laat de NV Elektriciteits Maatschappij Zeeland, EPZ, weten. Doel van de investering is dat de kerncentrale tot de modernste en veiligste centrales ter wereld blijft behoren, aldus EPZ. Volgens de Kernenergiewetvergunning dient EPZ elke tien jaar […]

borssele – De kerncentrale in Borssele investeert 22 miljoen euro om de veiligheid van de centrale te verfijnen. Dit laat de NV Elektriciteits Maatschappij Zeeland, EPZ, weten. Doel van de investering is dat de kerncentrale tot de modernste en veiligste centrales ter wereld blijft behoren, aldus EPZ.

Volgens de Kernenergiewetvergunning dient EPZ elke tien jaar de veiligheidstoestand van de centrale te toetsen. Uit dit onderzoek is volgens de maatschappij naar voren gekomen dat de centrale ruimschoots voldoet aan de huidige wettelijke verplichtingen en richtlijnen.

Door de miljoeneninvestering moet Borssele ook over tien jaar nog aan de eisen voldoen. De aanvullende maatregelen bestaan onder meer uit extra detectoren tegen gaswolken die door ongevallen met schepen op de Schelde kunnen worden veroorzaakt, betere bescherming tegen extreem hoog- of laagwater en een nog betere brandbestrijding van kerosinebranden bij vliegtuigongevallen.

Reageer op dit artikel