nieuws

Middelburg loopt achter met bouw

bouwbreed

middelburg – De gemeente Middelburg slaagt er niet in om het geplande aantal woningen te bouwen, zo blijkt uit uit de gemeentelijke monitor wonen. Vorig jaar werden 93 woningen opgeleverd, terwijl in de nota Wonen uitgegaan was van 160. Tachtig procent van de opgeleverde woningen zijn duurdere koopwoningen. Doordat ook een flink aantal woningen werd […]

middelburg – De gemeente Middelburg slaagt er niet in om het geplande aantal woningen te bouwen, zo blijkt uit uit de gemeentelijke monitor wonen. Vorig jaar werden 93 woningen opgeleverd, terwijl in de nota Wonen uitgegaan was van 160.

Tachtig procent van de opgeleverde woningen zijn duurdere koopwoningen. Doordat ook een flink aantal woningen werd omgebouwd tot studentenkamers, is de woningvoorraad in 2003 netto slechts met veertien woningen toegenomen.

Om te kunnen voldoen aan de behoefte, moet Middelburg in totaal 2100 huizen bouwen in de periode van 2003 tot en met 2007. Huurwoningen vormen daarvan bijna de helft. Middelburg is ook nog op zoek naar locaties voor tweehonderd woningen die nog niet zijn ingepland in het woningbouwprogramma.

Reageer op dit artikel