nieuws

Luchtschap voor geluidshinder Schiphol

bouwbreed

leiden – Omwonenden van Schiphol en de luchtvaartsector moeten samen kunnen beslissen over geluidshinder van het vliegverkeer. Zij zouden dat kunnen doen in een �luchtschap�, net zoals dat voor het waterbeheer in een waterschap gebeurt. Dat staat in een advies van een denktank onder leiding van de Leidse hoogleraar geluidshinder Stallen dat hij vrijdag aan […]

leiden – Omwonenden van Schiphol en de luchtvaartsector moeten samen kunnen beslissen over geluidshinder van het vliegverkeer. Zij zouden dat kunnen doen in een �luchtschap�, net zoals dat voor het waterbeheer in een waterschap gebeurt.

Dat staat in een advies van een denktank onder leiding van de Leidse hoogleraar geluidshinder Stallen dat hij vrijdag aan staatssecretaris Schultz (Verkeer) heeft gestuurd.

De hoogleraar vindt het contraproductief om beslissingen over geluidshinder rond de luchthaven helemaal in handen van het Rijk te houden. De direct betrokkenen zijn beter in staat efficiënte oplossingen te vinden voor problemen die zich voordoen.

De Commissie Regionaal Overleg (CROS) gaat niet over geluidshinder. Het Luchtschap zou iets te zeggen moeten krijgen over gebruiksplannen van Schiphol, woningisolatie en geluidsheffing.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels