nieuws

Luchtkwaliteit breekt bedrijventerrein op

bouwbreed Premium

den haag – De Raad van State heeft gisteren wegens onzekerheid over de luchtkwaliteit de plannen voor een nieuw bedrijventerrein in Hendrik Ido Ambacht van tafel geveegd. Het hoogste bestuursrechtscollege stelt in een uitspraak vast dat het geplande bedrijventerrein zodanig veel verkeer aantrekt dat de luchtkwaliteit in de omgeving verder zal verslechteren. De Raad van […]

den haag – De Raad van State heeft gisteren wegens onzekerheid over de luchtkwaliteit de plannen voor een nieuw bedrijventerrein in Hendrik Ido Ambacht van tafel geveegd. Het hoogste bestuursrechtscollege stelt in een uitspraak vast dat het geplande bedrijventerrein zodanig veel verkeer aantrekt dat de luchtkwaliteit in de omgeving verder zal verslechteren.

De Raad van State verwijt de provincie Zuid-Holland, die het bestemmingsplan heeft goedgekeurd, veel te weinig onderzoek te hebben gedaan naar gevolgen van de toename van het verkeer en de luchtverontreiniging. De provincie bestudeert de uitspraak nog.

Reageer op dit artikel