nieuws

Koop bouwt terminal vliegveld Sint Maarten

bouwbreed

sint maarten – Koop bouwt in 27 maanden op Sint Maarten de nieuwe terminal van het Princess Juliana International Airport. Met de opdracht is een bedrag van 87 miljoen dollar gemoeid. Behalve het terminalgebouw neemt Koop ook de benodigde aanpassingen van de infrastructuur voor zijn rekening en sloopt de aannemer een deel van de oude […]

sint maarten – Koop bouwt in 27 maanden op Sint Maarten de nieuwe terminal van het Princess Juliana International Airport. Met de opdracht is een bedrag van 87 miljoen dollar gemoeid.

Behalve het terminalgebouw neemt Koop ook de benodigde aanpassingen van de infrastructuur voor zijn rekening en sloopt de aannemer een deel van de oude terminal.

“Ongeveer 15 procent van de aanneemsom is infra, de rest is civiel en bouwkundig”, aldus Koop. “Daarnaast is een behoorlijk deel van het bedrag gereserveerd voor de uitvoering van de mechanisch-elektrische werken, waaronder de bagage-afhandelingssytemen en klimaatinstallaties.”

Het ontwerp van het terminalgebouw en de infrastructuur is afkomstig van NACO, onderdeel van ingenieursbureau DHV. Bijzonder aan het gebouw is dat het bestand dient te zijn tegen orkanen van de hoogste categorie en aardbevingen. “Dat heeft geresulteerd in een zeer zware staalconstructie, die vanuit Nederland wordt geleverd.

Reageer op dit artikel