nieuws

Komatsu gaat definitief naar Belgische Bia Groep

bouwbreed Premium

zutphen – De Belgische Bia Groep wordt definitief de nieuwe importeur van Komatsu in de Benelux. Bia heeft zijn intrek genomen in de vestiging van het inmiddels failliete Doornbos B&N in Zutphen.

Voorlopig heeft consultant H. de Bruin (ex-Hyundai in Geel, België) de dagelijkse leiding. Hij gaat de nieuwe organisatie op poten zetten.

“Komatsu nam in Nederland tot nu toe niet de plaats in die het gezien zijn tweede plek op de wereldranglijst verdient”, zegt hij. “Over een paar weken gaan we bekend maken hoe wij de toekomst zien. We zullen onder meer enkele topverkopers moeten aantrekken en de serviceverlening moeten aanscherpen.”

Bia is sinds begin van de maand ook in België en Luxemburg aan de slag voor Komatsu. Het is het moederbedrijf van Bestmat te Schelle bij Antwerpen, de Case-dealer voor een deel van Nederland. Bia is gevestigd te Overijse, op de taalgrens ten zuidoosten van Brussel. Bia verhandelt machines voor mijnbouw, recycling en milieu, goederenoverslag en ook medische apparatuur. Behalve van Komatsu is Bia importeur van onder meer brekers van Nordberg, trommelzeven van Holborne, afvalverdichters van Tana, groen- en houtverkleiners van Willibald en in Afrika van Terex Cranes en Terex Mining.

Reageer op dit artikel