nieuws

Kabelwerk Rotterdam voor Heijmans

bouwbreed Premium

rotterdam – De divisie Technische Infra van Heijmans vervangt in Rotterdam een oliegekoelde hoogspanningskabel. Het gaat om een sterk verouderd tussenstuk van 650 meter tussen het Marconiplein en het Sparta-stadion. “De kabel is gaan lekken en heeft voor vervuiling in de grond gezorgd”, laat Heijmans weten. Volgens hem is de vervanging een uiterst precies werkje. […]

rotterdam – De divisie Technische Infra van Heijmans vervangt in Rotterdam een oliegekoelde hoogspanningskabel. Het gaat om een sterk verouderd tussenstuk van 650 meter tussen het Marconiplein en het Sparta-stadion.

“De kabel is gaan lekken en heeft voor vervuiling in de grond gezorgd”, laat Heijmans weten. Volgens hem is de vervanging een uiterst precies werkje. “In verband met dreiging van breuk, mag niet iedereen het werk doen.”

De opdracht is volgens Heijmans ook bijzonder vanwege de lengte van de kabel. “De haspel met kabel is ongeveer 3,5 a 4 meter doorsnee en weegt 25 ton.” Opdrachtgever is Tennet, de beheerder van het landelijk hoogspanningsnet. Medio oktober moet de klus zijn geklaard.

Reageer op dit artikel