nieuws

Ierse CRH behaalt goede resultaten

bouwbreed

dublin – Het Ierse bouwmaterialenbedrijf CRH heeft in de eerste helft van dit jaar 275 miljoen euro winst geboekt, 71 procent meer dan een jaar eerder. De omzet ging met 22 procent omhoog naar 5.670 miljoen euro. Gezien de goede resultaten wordt het dividend met 17 procent verhoogd. In de eerste zes maanden van 2004 […]

dublin – Het Ierse bouwmaterialenbedrijf CRH heeft in de eerste helft van dit jaar 275 miljoen euro winst geboekt, 71 procent meer dan een jaar eerder. De omzet ging met 22 procent omhoog naar 5.670 miljoen euro. Gezien de goede resultaten wordt het dividend met 17 procent verhoogd.

In de eerste zes maanden van 2004 besteedde CRH verder 700 miljoen euro aan 21 overnames. Ongeveer de helft daarvan was nodig voor de aankoop van een 49 procents-belang in de Portugese cementfabriek Secil. Op het Europese vasteland deed vooral de materialendivisie, waartoe ook een groot aantal fabrieken in ons land behoort, het goed.

Hier ging de operationele winst 91 procent omhoog naar 63 miljoen euro. Volgens CRH is dat met name te danken aan de gunstiger weersomstandigheden dan in 2003. De divisie producten en distributie boekte weliswaar 124 procent meer operationele winst, maar dat kwam vooral door enkele forse overnames waaronder die van het Nederlandse Cementbouw. Volgens CRH heeft deze tak nog altijd te lijden onder �bedrukte marktomstandigheden�.

In de Benelux trekt de woningbouwmarkt echter wel licht aan. De materialen joint venture met Cementbouw heeft echter te kampen met inzakkende uitgaven voor de infrastructuur. In thuisland Ierland blijft de woningbouw een topper, terwijl een lichte verbetering in Groot-Brittannië vooral te danken was aan de wat aangetrokken koers van het Pond. De gang van zaken in Noord-Amerika beantwoordt aan de verwachtingen.

Reageer op dit artikel