nieuws

Grote voertuigen uit woonwijk Helmond

bouwbreed

helmond – De Helmondse woonwijken zijn vanaf volgende maand �s nachts en op zondag verboden gebied voor grote voertuigen, zoals vrachtwagens, opleggers en bussen. De gemeente vindt dat dergelijke kolossen niet thuishoren in de woonwijken, aldus een woordvoerder. Het gemeentebestuur heeft alle plaatselijke bedrijven aangeschreven met het verzoek de bedrijfswagens in het vervolg op het […]

helmond – De Helmondse woonwijken zijn vanaf volgende maand �s nachts en op zondag verboden gebied voor grote voertuigen, zoals vrachtwagens, opleggers en bussen. De gemeente vindt dat dergelijke kolossen niet thuishoren in de woonwijken, aldus een woordvoerder.

Het gemeentebestuur heeft alle plaatselijke bedrijven aangeschreven met het verzoek de bedrijfswagens in het vervolg op het eigen terrein te parkeren. Ook op drie industrieterreinen is parkeerruimte beschikbaar. De gemeente meldt dat ook via borden langs de invalswegen.

Verkeerd geparkeerde voertuigen krijgen in oktober nog een waarschuwing. Wie daarna in de fout gaan, krijgt onverbiddelijk een bon, aldus de zegsman.

Reageer op dit artikel