nieuws

Grensdorp komt bij Rhederveld

bouwbreed

WEDDE – Het ruim 70 hectare tellende Nederduitse grensdorp, op de grens van het Groningse Bellingwolde en het Duitse Rhede, komt bij Rhederveld. De precieze locatie is lange tijd geheim gehouden om grondspeculatie te voorkomen. Maar inmiddels heeft de gemeente Bellingwedde het voorkeursrecht op de grond gelegd en kunnen de onderhandelingen over de aankoop van […]

WEDDE – Het ruim 70 hectare tellende Nederduitse grensdorp, op de grens van het Groningse Bellingwolde en het Duitse Rhede, komt bij Rhederveld. De precieze locatie is lange tijd geheim gehouden om grondspeculatie te voorkomen. Maar inmiddels heeft de gemeente Bellingwedde het voorkeursrecht op de grond gelegd en kunnen de onderhandelingen over de aankoop van de gronden beginnen.

Het dorp, dat voor een groter deel op Duitse dan op Nederlandse grond komt, wordt gebouwd op een landbouwgebied aan de Rhederweg, ten zuiden van het in onbruik geraakte en leegstaande grenskantoor. Een plek waar men weinig last heeft van de fel bekritiseerde windmolens en waar goede mogelijkheden zijn voor de aanleg van een nieuw kanaal. Vier boeren zullen veel grond moeten inleveren, maar wethouder Wachtmeester verwacht dat de besprekingen positief zullen verlopen. Hij hoopt dat in 2007 de eerste paal kan worden geslagen.

Reageer op dit artikel