nieuws

Gelderse woningbouw in rap tempo vooruit

bouwbreed Premium

arnhem – De woningbouw is in Gelderland in de eerste helft van dit jaar met 32 procent gestegen vergeleken met een jaar eerder. In totaal werden dit jaar 2146 huizen opgeleverd. Dat blijkt uit gegevens van het Centraal Bureau voor de Statistiek. “Arnhem en Nijmegen, die het grootste aantal woningen moeten bouwen, hebben in de […]

arnhem – De woningbouw is in Gelderland in de eerste helft van dit jaar met 32 procent gestegen vergeleken met een jaar eerder. In totaal werden dit jaar 2146 huizen opgeleverd. Dat blijkt uit gegevens van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

“Arnhem en Nijmegen, die het grootste aantal woningen moeten bouwen, hebben in de eerste helft van 2004 al meer woningen gerealiseerd dan in het hele jaar 2003”, zo blijkt uit een toelichting van de provincie. Verrezen vorig jaar 294 huizen in deze steden, dit jaar waren het er 328.

De provincie wijdt de groei in de woningbouw aan een onlangs ingestelde Task Force die tot taak heeft de woningbouw uit het slop te trekken. “Dit was nodig omdat er steeds minder woningen werden gebouwd in de afgelopen jaren”, zo stelt de provincie. “Met als gevolg dat meer mensen op zoek zijn naar een geschikte woning.”

De verantwoordelijke gedeputeerde Th. Peters toont zich tevreden over de geboekte vooruitgang.

“Het is voor mij een bewijs dat we op de goede weg zijn.” Niettemin houdt hij de vinger aan de pols. “Gemeenten, woningcorporaties, projectontwikkelaars en provincie, we moeten er met z�n allen de schouders onder blijven zetten, zodat we deze stijging kunnen volhouden.”

Reageer op dit artikel