nieuws

Ex-minister Ruding commissaris bij Alcan

bouwbreed

montreal – Ex-minister van Financiën Onno Ruding is benoemd tot commissaris bij het Canadese concern Alcan, de grootste aluminiumproducent ter wereld. Dat heeft het concern dinsdag bekendgemaakt. Ruding was al commissaris bij de Franse dochteronderneming Pechiney, die vorig jaar werd overgenomen door Alcan. De 65-jarige Ruding was na zijn ministerschap vele jaren vice-voorzitter van de […]

montreal – Ex-minister van Financiën Onno Ruding is benoemd tot commissaris bij het Canadese concern Alcan, de grootste aluminiumproducent ter wereld. Dat heeft het concern dinsdag bekendgemaakt. Ruding was al commissaris bij de Franse dochteronderneming Pechiney, die vorig jaar werd overgenomen door Alcan.

De 65-jarige Ruding was na zijn ministerschap vele jaren vice-voorzitter van de raad van bestuur van het Amerikaanse financiële concern Citigroup. Daar ging hij vorig jaar met pensioen. Ruding heeft al commissariaten bij onder meer RTL Group, het Amerikaanse bedrijf Corning en Bank Nederlandse Gemeenten. Hij vervult ook nog een reeks andere functies. Eerder dit jaar schoof het CDA hem naar voren als kandidaat voor de Europese Commissie, maar de regering koos voor VVD�ster Neelie Kroes.

Reageer op dit artikel