nieuws

Elka introduceert nieuwe luchtbevochtiger MDL 90

bouwbreed

sassenheim – Bedoeld voor wandmontage is de nieuwe luchtbevochtiger die Elka Air uit Sassenheim als MDL 90 aanbiedt. Het toestel bevochtigt de lucht door onthard drinkwater te verstuiven. Een verwisselbaar stoffilter vermindert de vervuiling en verlaagt volgens de fabrikant zo de onderhoudskosten.

In de MDL 90 zitten drie verstuivers die elk in een afzonderlijke richting kunnen worden versteld. De verstuivers zijn voorzien van een filter, een wervelkamer en een terugslagklep. Het toestel verspreidt maximaal 9 liter water per uur bij een druk van 50 bar. Het water wordt in een apart aggregaat op druk gebracht en met een flexibele hogedrukslang naar de luchtbevochtiger gebracht. In de MDL 90 wekt een ventilator de luchtstroom op die het water verspreidt tot een afstand van 4 meter. Door toestellen te combinberen kan ook de lucht in grote(re) ruimten worden bevochtigd.

In de visie van Elka verbetert de bevochtiger de arbeidsomstandigheden. Vooral bij een lage relatieve luchtvochtigheid komt stof in een ruimte makkelijk vrij. Waterdruppeltjes binden dat stof en laten het neerslaan. De fabrikant noemt luchtbevochtiging ook een betaalbare koeltechniek. Koud water dat verdampt neemt warmte uit de omgeving op waarbij waterdamp ontstaat. Deze zogeheten adiabatische koeling kan in de zomer de temperatuur zo�n 5 graden laten dalen.

Een rekenmodule op www.elka-air.nl calculeert welke capaciteit nodig is om de luchtvochtigheid in een bepaalde ruimte op peil te houden.

Reageer op dit artikel