nieuws

Eerste schets entertainmentcentrum

bouwbreed

amsterdam – Het Amerikaanse architectenbureau Jerde heeft een eerste schets gemaakt voor het toekomstige entertainmentcentrum Getz in Amsterdam.

De Arena Boulevard moet uiteindelijk 9 miljoen bezoekers per jaar trekken. Er komen muziek- en theaterzalen, een casino, discotheek, 3D-theater, hotel en diverse horecabedrijven en fitnesscentra.

De gemeente Amsterdam wil van de boulevard bij Amsterdam Arena het tweede uitgaanscentrum van de stad maken. Het totale complex krijgt een omvang van 80.000 vierkante meter. Een kwart daarvan is bestemd voor winkels, als aanvulling op de al aanwezige grootschalige detailhandel. Ook is er ruimte voor de bouw van een aantal appartementen, die in 2006 begint.

De komst van Getz is lange tijd onzeker geweest. Aanvankelijk was de bouw van het entertainmentcentrum gekoppeld aan de bouw van de Music Dome, een grootschalig muziek- annex sportpaleis. Dat plan is na een concurrentieslag met Amsterdam-Noord van tafel. Het Finse bedrijf JHC Arena Holding probeert een dergelijk complex aan de kop van de Noord-Zuidlijn te ontwikkelen.

Amsterdam en de marktpartijen ING Real Estate, BAM Vastgoed en Ballast Nedam verwachten dat ook een onafhankelijk uitgaanscentrum voldoende aantrekkelijk is. Voor diverse onderdelen hebben zich al exploitanten gemeld.

Reageer op dit artikel