nieuws

Eenduidige richtlijn metalen lateien

bouwbreed

zoetermeer – De publicatie van de nieuwe Beoordelingsrichtlijn (BRL) 3121 voor metalen lateien en metselwerkondersteuningen luidt het einde in van de bestaande BRL�s 2111 en 3100. Beide oude richtlijnen waren opgesteld om de betrouwbaarheid en bruikbaarheid van niet-inspecteerbare bouwonderdelen te kunnen beoordelen. Maar doordat ze op onderdelen van elkaar afweken, was behoefte ontstaan aan een […]

zoetermeer – De publicatie van de nieuwe Beoordelingsrichtlijn (BRL) 3121 voor metalen lateien en metselwerkondersteuningen luidt het einde in van de bestaande BRL�s 2111 en 3100.

Beide oude richtlijnen waren opgesteld om de betrouwbaarheid en bruikbaarheid van niet-inspecteerbare bouwonderdelen te kunnen beoordelen. Maar doordat ze op onderdelen van elkaar afweken, was behoefte ontstaan aan een eenduidige richtlijn. De Vereniging van Producenten van Metalen Lateien en Geveldragers (VLG) heeft daarom de nieuwe BRL 3121 opgesteld. De richtlijn is bedoeld voor het verkrijgen van KOMO-attest-met-productcertificaat voor alle metalen lateien. Hiertoe behoren roestvaststalen, stalen en thermisch verzinkt stalen (al dan niet voorzien van polyester poedercoating) lateien en metselwerkondersteuningen.

BRL 3121 is opgesteld onder begeleiding van het Gezamenlijk College van Deskundigen �Metalen in de Spouw� onder leiding van J.G. van Leeuwen.

Reageer op dit artikel