nieuws

Eén loket voor VROM-vergunning

bouwbreed

DEN HAAG – Burgers en bedrijven hoeven vanaf 2007 nog maar naar een loket om een vergunning te krijgen voor bouw, sloop, aanleg of gebruik van bouwwerken, groot en klein. Dit gaat een VROM-vergunning heten. Ook milieuaspecten zijn daarin geregeld. De ministerraad heeft dit vrijdag besloten. Nu moeten burgers en bedrijven nog naar diverse loketten […]

DEN HAAG – Burgers en bedrijven hoeven vanaf 2007 nog maar naar een loket om een vergunning te krijgen voor bouw, sloop, aanleg of gebruik van bouwwerken, groot en klein. Dit gaat een VROM-vergunning heten. Ook milieuaspecten zijn daarin geregeld. De ministerraad heeft dit vrijdag besloten.

Nu moeten burgers en bedrijven nog naar diverse loketten van Rijk, provincies en gemeenten. Het kan bijvoorbeeld gaan om iemand die zijn schuur wil vergroten en daarvoor een boom moet kappen, of om een ondernemer die in een pand een cafe wil beginnen. Hun aanvragen doorlopen verschillende procedures, die nu tot tegenstrijdige beslissingen kunnen leiden.

Reageer op dit artikel