nieuws

Duitsers investeren in Nederlandse kantoren

bouwbreed Premium

amsterdam – Duitse beleggers investeren recordbedragen in Nederlandse kantoren. Naar schatting komen de Duitse investeringen van particuliere beleggers en pensioenfondsen dit jaar uit op tussen 680 miljoen en 1,7 miljard euro. De Duitsers hebben grote bedragen te spenderen en vinden vastgoed in Nederland een stabiele markt. Dat blijkt uit een onderzoek van de Universiteit van […]

amsterdam – Duitse beleggers investeren recordbedragen in Nederlandse kantoren. Naar schatting komen de Duitse investeringen van particuliere beleggers en pensioenfondsen dit jaar uit op tussen 680 miljoen en 1,7 miljard euro. De Duitsers hebben grote bedragen te spenderen en vinden vastgoed in Nederland een stabiele markt.

Dat blijkt uit een onderzoek van de Universiteit van Amsterdam in opdracht van Troostwijk Makelaars. “Er is een zware concurrentiestrijd gaande onder de Duitsers om de juiste objecten te werven”, aldus directeur M. Snijders van Troostwijk.

Hij verklaart de sterke vraag door de lage rente, de situatie op de aandelenbeurzen en aantrekkende rendementen in vastgoed. In 2005 komen de investeringen van Duitsers in Nederland naar verwachting uit op tussen 850 miljoen en 1,8 miljard euro.

Nederlandse beleggers zijn minder positief over de kantorenmarkt in eigen land.

Reageer op dit artikel