nieuws

Dekker: Meer invloed burgers op verbouw

bouwbreed

den haag – Minister Dekker (VROM) vindt dat burgers met verbouwplannen meer invloed op aannemers moeten kunnen uitoefenen. De bewoner is nu nog vaak de zwakste partij in het bouwproces, aldus de bewindsvrouw. Dit heeft topambtenaar A. Bertram gisteren namens Dekker laten weten bij de aanbieding van de Verbouwwijzers aan de Vereniging Eigen Huis en […]

den haag – Minister Dekker (VROM) vindt dat burgers met verbouwplannen meer invloed op aannemers moeten kunnen uitoefenen. De bewoner is nu nog vaak de zwakste partij in het bouwproces, aldus de bewindsvrouw.

Dit heeft topambtenaar A. Bertram gisteren namens Dekker laten weten bij de aanbieding van de Verbouwwijzers aan de Vereniging Eigen Huis en de Stichting BouwGarant, die de Verbouwwijzer hebben opgesteld.

De aannemers van BouwGarant geven hiermee invulling aan de eigen maatschappelijke verantwoordelijkheid, precies wat het kabinet beoogt, aldus Dekker.

De Verbouwwijzers zijn brochures die burgers met verbouwplannen en aannemers informeren over zaken die bij een verbouwing komen kijken, zoals het offertegesprek, uitvoering en nazorg. Er zijn acht verschillende verbouwwijzers.

Reageer op dit artikel