nieuws

Dekker maakt werk van recreatiewoning

bouwbreed Premium

den haag – Minister Dekker (VROM) spoort gemeenten aan haast te maken met de inventarisatie van recreatiewoningen. Voor 31 december moeten alle gemeenten aan het ministerie hebben doorgegeven welke recreatiewoningen voor legalisatie in aanmerking komen en welke niet. Dekker heeft de VROM-Inspectie opdracht gegeven harde afspraken te maken met gemeenten die tot vorige week nog […]

den haag – Minister Dekker (VROM) spoort gemeenten aan haast te maken met de inventarisatie van recreatiewoningen. Voor 31 december moeten alle gemeenten aan het ministerie hebben doorgegeven welke recreatiewoningen voor legalisatie in aanmerking komen en welke niet.

Dekker heeft de VROM-Inspectie opdracht gegeven harde afspraken te maken met gemeenten die tot vorige week nog niet hadden gereageerd.

Als een gemeente hier ook niet aan voldoet en er derhalve illegale recreatiewoningen blijven bestaan, zal de VROM-Inspectie een handhavingsverzoek doen. “Ik ga er niet vanuit dat het nodig zal zijn”, schrijft Dekker in een brief aan de Tweede Kamer. Blijft de situatie dan ook nog ongewijzigd, dan kan de minister van burgemeester en wethouders binnen enkele jaren, als de nieuwe Wet op de ruimtelijke ordening een feit is, vorderen dat zij bestuursdwang toepassen of een last onder dwangsom opleggen.

In geval ook aan die vordering geen gevolg wordt gegeven, kan de minister zelf vorderend optreden op kosten van de gemeente.

Reageer op dit artikel