nieuws

Corporatie PWS belooft 1750 nieuwbouwwoningen

bouwbreed Premium

rotterdam – Woningbouwcorporatie PWS Woningstichting tekent deze week met de Rotterdamse wethouder M. Pastors (Fysieke Infrastructuur) een afspraak om tot eind volgend jaar 1750 woningen te bouwen. PWS levert daarmee een belangrijk aandeel in de hoge bouwproductie die het gemeentebestuur heeft beloofd.

PWS bouwt dit jaar 1000 woningen en in 2005 nog eens 750. Het gaat vooral om middeldure en dure huizen. De meeste worden gebouwd in het centrum en in de deelgemeente Prins Alexander.

In de productieovereenkomst worden de rechten en de plichten van elk van beide partijen vastgelegd: omdat PWS zich verplicht de beloofde woningen te bouwen, heeft de corporatie het recht de gemeente erop aan te spreken wanneer er vertraging dreigt. Rotterdam heeft een bouwcoördinator aangesteld die in dergelijke gevallen in actie komt. “Vertragingen ontstaan meestal door procedures die te lang duren,” aldus een woordvoerder van PWS. “De bouwcoördinator, die een direct lijntje met de wethouder heeft, kan ervoor zorgen dat de gemeente extra capaciteit vrijmaakt wanneer bijvoorbeeld een bestemmingsplanprocedure te lang duurt.”

Interessant

De plannen van het gemeentebestuur voor realisatie van met name middeldure en dure woningen zijn ook financieel interessant voor PWS. “Het geld dat we daarmee verdienen kunnen we weer investeren in projecten die geen geld opleveren.”

De gemeente Rotterdam heeft eerder al productieafspraken afgesproken met corporaties WoonbronMaasoevers en Vestia. Daarnaast zijn afspraken gemaakt met een aantal deelgemeentes.

De gemeente wil er met de productieafspraken voor zorgen dat jaarlijks wordt begonnen met de bouw van ten minste drieduizend nieuwe woningen, omdat de productie de laatste jaren ver is achtergebleven.

Reageer op dit artikel