nieuws

Chinezen nodigen architecten uit

bouwbreed

peking – Het architectenbureau OMA van Rem Koolhaas is onder de Nederlandse deelnemers aan de eerste architectuurbiënnale in Peking. De Chinezen laten vijftig Chinese bureaus tonen hoe ze hebben bijgedragen aan het nieuwe uiterlijk van China. Er komen volgens het Nederlands Architectuurinstituut (NAi) ook vijf Nederlandse bureaus aan te pas. Behalve OMA zijn dat Neutelings […]

peking – Het architectenbureau OMA van Rem Koolhaas is onder de Nederlandse deelnemers aan de eerste architectuurbiënnale in Peking. De Chinezen laten vijftig Chinese bureaus tonen hoe ze hebben bijgedragen aan het nieuwe uiterlijk van China. Er komen volgens het Nederlands Architectuurinstituut (NAi) ook vijf Nederlandse bureaus aan te pas. Behalve OMA zijn dat Neutelings Riedijk, MVRDV, UN Studio en NOX Architects. De biënnale duurt van 16 september tot en met 6 oktober. De organisatoren hopen op 2 miljoen bezoekers.

Reageer op dit artikel