nieuws

Britse bouw weigert bouw dierenprojecten

bouwbreed

londen – De Britse bouw is niet langer bereid laboratoria of andere onderzoeksprojecten voor proeven met dieren te bouwen. Opdrachtgevers zullen de aannemer volledige garanties moeten geven dat alle schade die dierenactivisten aanrichten wordt vergoed, willen ze dit soort projecten nog aannemen.

Dat stelt de Construction Confederation na de ernstige problemen rond een dierenlab in Oxford. Daar werd zowel hoofdaannemer Montpellier als cementleverancier RMC het slachtoffer van zware aanvallen door dierenactiegroepen waarbij grote schade werd aangericht. Montpellier en alle onderaannemers hebben zich uit dit project teruggetrokken.

De Universiteit van Oxford is er tot nu toe ook niet in geslaagd een bouwer te vinden die het project wil afmaken. Eerdere ideeën om het leger in te schakelen teneinde bouwers te beschermen en materialen aan te voeren, zijn niet uitgevoerd.

Gewelddadig

“Bouwbedrijven die dit soort projecten aannemen verwachten nu gewelddadige aanvallen en intimidatie, zelfs bij hun werknemers thuis”, verwoordt K. Calder, woordvoerder van de bouwkoepel de problemen. “Bedrijven zullen daarom eerst een risicoanalyse uitvoeren, waarin alle aspecten worden betrokken, inclusief de schade voor werknemers en aandeelhouders. Opdrachtgevers moeten de in kaart gebrachte risico�s volledig voor hun rekening nemen. Op dit moment zien we dat niet gebeuren.”

Reageer op dit artikel