nieuws

Boycot op controle financiële risicos

bouwbreed Premium

amsterdam – Wethouder van der Horst heeft eerder dit jaar persoonlijk verhinderd dat de Rekeningencommissie van de gemeente Amsterdam volledig zou worden geïnformeerd over de financiële risico�s rond de aanleg van de Noord-Zuidlijn. Raadslid W. Codrington, voorzitter van de Rekeningencommissie, spreekt van een ernstige kwestie. Haar commissie kreeg tijdens een werkbezoek aan het Projectbureau Noord-Zuidlijn […]

amsterdam – Wethouder van der Horst heeft eerder dit jaar persoonlijk verhinderd dat de Rekeningencommissie van de gemeente Amsterdam volledig zou worden geïnformeerd over de financiële risico�s rond de aanleg van de Noord-Zuidlijn.

Raadslid W. Codrington, voorzitter van de Rekeningencommissie, spreekt van een ernstige kwestie. Haar commissie kreeg tijdens een werkbezoek aan het Projectbureau Noord-Zuidlijn te horen, dat in opdracht van de wethouder niet alle informatie mocht worden verstrekt.

“De Rekeningencommissie heeft een bijzondere controlerende taak. Het is zeer bedenkelijk als wij ons werk niet kunnen doen,” aldus Codrington.

Vandaag behandelt de gemeenteraad het rapport over de Jaarrekening 2003.

Reageer op dit artikel