nieuws

Bouw aan station mag tot tien uur s avonds

bouwbreed

amsterdam – Er mag onverminderd tot tien uur �s avonds aan de bouw van metrostation Ceintuurbaan worden gewerkt. De rechtbank in Amsterdam heeft donderdag de bezwaren van omwonenden tegen verlenging van de bedrijfstijd afgewezen. Al vanaf maart dit jaar wordt er ook in de avonduren aan de bouw van het ondergrondse station in de Noord-Zuidlijn […]

amsterdam – Er mag onverminderd tot tien uur �s avonds aan de bouw van metrostation Ceintuurbaan worden gewerkt. De rechtbank in Amsterdam heeft donderdag de bezwaren van omwonenden tegen verlenging van de bedrijfstijd afgewezen.

Al vanaf maart dit jaar wordt er ook in de avonduren aan de bouw van het ondergrondse station in de Noord-Zuidlijn gewerkt. De gemeente Amsterdam verleende daarvoor een ontheffing, omdat het plaatsen van de diepwanden langzamer verloopt dan verwacht. Zonder verlenging van de werkbare uren, zou het station niet tijdig gereed zijn. Volgens bewoners van de Ferdinand Bolstraat geven de bouwwerkzaamheden veel geluidsoverlast. Ook zou de gemeente laks zijn in de plaatsing van eerder toegezegde voorzetramen. Het projectbureau van de Noord-Zuidlijn spreekt nalatigheid tegen.

Reageer op dit artikel