nieuws

Bevolking Bonaire wil per se geen hoogbouw

bouwbreed

kralendijk – De bevolking van Bonaire verzet zich tegen plannen om op het eiland een luxe appartementencomplex van zeker acht verdiepingen te bouwen. Dit druist volgens de bewoners in tegen de ongeschreven regel dat hoogbouw taboe is. Het complex moet komen waar nu een historisch pand staat. Het leegstaande monument gaat voor de nieuwbouw tegen […]

kralendijk – De bevolking van Bonaire verzet zich tegen plannen om op het eiland een luxe appartementencomplex van zeker acht verdiepingen te bouwen. Dit druist volgens de bewoners in tegen de ongeschreven regel dat hoogbouw taboe is.

Het complex moet komen waar nu een historisch pand staat. Het leegstaande monument gaat voor de nieuwbouw tegen de vlakte.

Tot voor kort was het ongebruikelijk dat nieuwbouw hoger werd dan de drie verdiepingen van het bestuurskantoor. Toen enkele jaren geleden een appartementencomplex van vier verdiepingen erd gebouwd, ging dat menigeen al te ver. Met de huidige plannen voor nog hoger bouwen rijst er verzet.

Enkele bewoners hebben al aangekondigd het project ten koste van alles te voorkomen. Het Bestuurscollege van het eiland zegt dat nog niets definitief vaststaat en dat er alleen met een projectontwikkelaar wordt gesproken.

Reageer op dit artikel