nieuws

Belgische bouwsector beloont langer werken

bouwbreed

brussel – Belgische bouwvakarbeiders, die op 58-jarige leeftijd niet met de vut gaan maar besluiten om nog twee jaar door te werken, krijgen daarvoor op hun normale loon nog een premie van in totaal 8000 euro (2 x 4000). Dankzij deze regeling kan de bouwsector jaarlijks driehonderd werknemers langer aan de slag houden. “Het gaat om mensen van de […]

brussel – Belgische bouwvakarbeiders, die op 58-jarige leeftijd niet met de vut gaan maar besluiten om nog twee jaar door te werken, krijgen daarvoor op hun normale loon nog een premie van in totaal 8000 euro (2 x 4000). Dankzij deze regeling kan de bouwsector jaarlijks driehonderd werknemers langer aan de slag houden. “Het gaat om mensen van de oude stempel met een zeer goede instelling en veel knowhow”, zegt secretaris-generaal G. Delporte van de Confederatie Bouw (CB), de nationale aannemersorganisatie in België. Deze oudere bouwvakkers krijgen wel aangepast werk, waarbij wordt ingespeeld op hun kennis en ervaring.

Reageer op dit artikel