nieuws

Arcadis neemt Pools ingenieursbureau over

bouwbreed

arnhem – Arcadis heeft het Poolse ingenieursbureau Profil overgenomen. Het Arnhemse concern lijft daarmee 15 miljoen euro aan omzet en 150 werknemers in.

Profil ontwerpt vooral wegen en begeleidingssystemen voor verkeer en verkeersveiligheid. Het bedrijf, met kantoren in Warschau, Gdanks, Radom en Wroclaw, is een van de weinige oorspronkelijk private adviesbureaus voor infrastructuur in Polen. Hoeveel Arcadis betaalt voor Profil is niet bekendgemaakt.

“Met deze overname breiden we onze aanwezigheid in Polen sterk uit en verbreden we er ons dienstenpakket dat tot nu toe vooral was gericht op milieu en gebouwen”, zegt Arcadis-topman H. Noy in een toelichting.

De bestuursvoorzitter verwacht dat komende jaren in Polen fors zal worden geïnvesteerd in wegen. Met het oog daarop is de overname gedaan. “Polen is de grootste EU-toetreder met bijna 40 miljoen inwoners. Gezien de verwachte investeringen in infrastructuur, gefinancierd vanuit Europese fondsen, is het een belangrijke groeimarkt.”

Arcadis werkt al samen met Profil in een aantal projecten. Vorige week maakte het ingenieursbureau bekend dat het samen met Profil een wegenproject in het westen van Polen heeft binnengehaald. De waarde van de order bedraagt 5 miljoen euro.

Arcadis en Profil nemen de directievoering en toezicht van de bouwwerkzaamheden voor hun rekening. De aanleg van de weg wordt voor 75 procent gefinancierd met geld van de Europese Unie.

Noy denkt dat Profil in de schoot van Arcadis flink kan uitdijen. “Profil krijgt toegang tot de kennis van Arcadis op het gebied van infrastructuur, waaronder ook rail. Daardoor komt het ook in aanmerking voor grote projecten in de Poolse markt en kan het sterker groeien.”

Reageer op dit artikel