nieuws

Antidiefstalschroef houdt Dura-spaarlamp op zijn plaats

bouwbreed Premium

wijk bij duurstede – Spaarlampen willen vanwege hun prijs nog wel eens worden gestolen uit openbare gebouwen. Importeur Jacs. Koopman BV uit Wijk bij Duurstede levert sinds kort een antidiefstal-spaarlamp uit Italië.

Deze Dura Anti-theft lamp biedt volgens Koopman de oplossing om diefstal tegen te gaan. Zonder een passend sleuteltje kunnen de lampen niet worden verwijderd en meegenomen.

De beveiliging bestaat uit een aparte schroef, waarmee het uitdraaien van de lamp wordt uitgesloten. De anti-dief-lamp draait wel rond in de fitting, maar komt niet los. Door een sleepcontact blijft hij daarbij gewoon branden, ongeacht hoe vaak de lamp wordt rondgedraaid.

Moet de spaarlamp inderdaad worden vervangen, dan is de beveiligingsschroef met een bijgeleverd passend sleuteltje eenvoudig los te maken.

Volgens de leverancier is de lamp bij uitstek geschikt voor gebruik in hotels en restaurants, maar ook in andere openbare gebouwen zoals scholen en bibliotheken.

De beveiligde spaarlampen passen in vrijwel alle armaturen met een E27 fitting. Ze zijn er in 15 watt en 22 watt. De lichtopbrengst is respectievelijk 900 lumen en 1400 lumen, wat vergelijkbaar is met die van 75 watt en 110 watt gloeilampen.

Reageer op dit artikel