nieuws

Aannemer beschadigt bekroonde Uiverbrug

bouwbreed

AMSTERDAM – Stadsdeel Oud-Zuid verlangt in een rechtszaak een schadevergoeding van aannemer De Klerk-Grimbergen voor het toebrengen van schade aan de Uiverburg.

Bij reparatie van het brugdek heeft de aannemer de aluminium constructie van de brug over de Riekerhaven in Amsterdam-Zuid zodanig beschadigd, dat de levensduur flink is bekort.

Volgens het stadsdeel liet al direct na oplevering de deklaag op verschillende plaatsen los. Combinatie De Klerk-Grimbergen bracht daarna een nieuwe slijtlaag aan. Bij het machinaal frezen van het brugdek werd de constructie van de brug op diverse plekken beschadigd.

Beide partijen zijn al maanden in gesteggel verwikkeld over de schuldvraag en de ernst van de schade. Vanwege het uitblijven van overeenstemming heeft het stadsdeel de zaak onlangs voorgelegd aan de rechtbank. De aannemer wil zolang de zaak onder de rechter is, niets zeggen over het conflict.

De door prof.ir. Jan Brouwer van XX Architecten ontworpen klapbrug werd vorig jaar tijdens de Bouwbeurs bekroond met de Aluminium Award.

Reageer op dit artikel