nieuws

Zwarte Madonna niet vóór 2005 gesloopt

bouwbreed

den haag – De sloop van de Zwarte Madonna is voor onbepaalde tijd vertraagd. Dat heeft de Haagse wethouder A. Hilhorst (stedelijke ontwikkeling) bekendgemaakt. Bewoners van het flatgebouw in het centrum van Den Haag dat plaats moet maken voor de nieuwbouw van twee ministeries en woningen, wonnen een rechtszaak die de gemeente tegen hen had […]

den haag – De sloop van de Zwarte Madonna is voor onbepaalde tijd vertraagd. Dat heeft de Haagse wethouder A. Hilhorst (stedelijke ontwikkeling) bekendgemaakt.

Bewoners van het flatgebouw in het centrum van Den Haag dat plaats moet maken voor de nieuwbouw van twee ministeries en woningen, wonnen een rechtszaak die de gemeente tegen hen had aangespannen. De rechter bepaalde dat zij hun woning niet hoeven te verlaten.

Weliswaar is de gemeente in hoger beroep gegaan tegen de uitspraak, maar een spoedige oplossing van het probleem zit er niet in. Hilhorst verwacht dat het gebouw in de loop van 2005 tegen de vlakte zal gaan. “Misschien aan het begin van het jaar, misschien pas aan het eind. We weten het niet.” De wethouder zegt geen schadeclaims te verwachten vanwege het langdurige oponthoud. In de afspraken die tussen de gemeente en het Rijk zijn gemaakt over de nieuwbouw is rekening gehouden met de mogelijkheid van vertraging.

Reageer op dit artikel