nieuws

Vloerdoos bespaart installatietijd

bouwbreed

boxtel – Van Geel introduceert een verzonken vloergoot voor kabels. Een montagedoos met de naam Quickbox vormt het hart van dit nieuwe systeem. Deze universele vloerdoos spaart volgens de kabeldraagspecialist uit Boxtel aanzienlijk op installatietijd.

De vloerdoos laat zich door een gepatenteerde constructie makkelijk instellen met een (accu)schroevendraaier. Dat gebeurt met een buisje dat van binnen en van buiten is voorzien van schroefdraad.

De snelheid die de dubbele schroefdraad ontwikkelt draagt ook bij aan een kortere installatietijd. Aan de uiteinden van de goten zitten lippen die de verschillende gootsecties zonder lassen aan elkaar koppelen en elektrisch doorverbinden. Van Geel zegt nog te wachten op een rapport van Kema over de elektrische doorverbinding.

De vloerdoos is in te stellen op een hoogte van 56 tot 140 millimeter. Als optie levert Van Geel ramen die de hoogte telkens met 35 millimeter vergroten. Flexibele zijplaten maken de QuickBox geschikt voor alle maten goten.

Instelkaart

De Quickbox biedt plaats aan maximaal twaalf aansluitingen voor elektra, data en telefonie. Boven de stekkers blijft zo�n 70 millimeter ruimte vrij. Het inbouwmateriaal wordt met een instelkaart op de gewenste hoogte gebracht. Voorheen gebeurde dat door het los en weer vast draaien van acht schroeven. De nieuwe methode verkort ook de installatietijd. Van Geel noemt deze aansluittechniek zowel geschikt voor het verzonken vloergootsysteem als voor bijvoorbeeld het open vloergootsysteem.

De leverancier uit Boxtel vult het aluminium productprogramma aan voor installaties in �hoogwaardige kantooromgevingen�. Het gaat om aluminium energiezuilen en een aluminium wandgootsysteem.

Die zijn door een universeel aluminium deksel met elkaar te combineren tot een geïntegreerd systeem. De detaillering van andere producten legt extra accenten in een ontwerp. Met dit productprogramma zegt Van Geel architecten tegemoet te komen met esthetische oplossingen voor kabeldraagsystemen.

Reageer op dit artikel