nieuws

Steun bescherming hoogwater Maas

bouwbreed

maastricht – Projectbureau De Maaswerken wil meewerken aan een alternatief plan om het gebied rond Broekhuizen te beschermen tegen hoogwater van de Maas. Dat schrijft de directie van de Maaswerken aan de Limburgse VVD-gedeputeerde M. Vestjens. Het alternatief is ontwikkeld door ontzandingsbedrijf Smals in Herten. Het plan voorziet onder meer in een reactivering van de […]

maastricht – Projectbureau De Maaswerken wil meewerken aan een alternatief plan om het gebied rond Broekhuizen te beschermen tegen hoogwater van de Maas. Dat schrijft de directie van de Maaswerken aan de Limburgse VVD-gedeputeerde M. Vestjens.

Het alternatief is ontwikkeld door ontzandingsbedrijf Smals in Herten. Het plan voorziet onder meer in een reactivering van de Oude Maasarm tussen Broekhuizenvorst en Wanssum. Ook moet er een hoogwatergeul bij Ooijen komen en een recreatieplas. Verder biedt het mogelijkheden voor realisatie van natuurontwikkeling.

Reageer op dit artikel