nieuws

Sobi eist stukken van huisbankier Lucas Bouw

bouwbreed Premium

den haag – De ABN Amro-bank moet stukken overleggen die meer duidelijkheid kunnen scheppen over het faillissement van Lucas Bouw in 1993. Dat heeft de Stichting Onderzoek Bedrijfsinformatie (Sobi) gisteren geëist voor de Haagse rechtbank.

Sobi komt op voor 29 onderaannemers die door het faillissement van Lucas Bouw werden getroffen. Gezamenlijk gingen ze voor 5 miljoen euro het schip in. De bouwers zijn van mening dat de ondergang van de Leidschendamse aannemer al veel langer bekend was bij de top van het bedrijf. Niettemin werden zij nog ingeschakeld, maar uiteindelijk niet betaald.

Voorzitter P. Lakeman van Sobi wil de geëiste stukken gebruiken in de hoger beroepszaak tegen Lucas Bouw. Lakeman denkt dat de correspondentie tussen de bouwer en zijn huisbankier aantoont dat begin 1992 al duidelijk was dat het faillissement van Lucas Bouw aanstaande was.

“We vragen naar drie heel specifieke brieven en de concept jaarstukken over 1992”, zegt Lakeman. “Van een fishing expedition, zoals ABN Amro beweert, is geen sprake. Overigens hebben we al wat papieren gekregen, maar we willen onze zaak nog scherper krijgen.”

Sobi strijdt al jaren tegen de top van Lucas Bouw, maar tot dusver zonder veel succes. De rechtbank in Den Haag ging eerder niet in op de eis tot schadevergoeding. “Deze zaak is een kwestie van lange adem”, denkt Lakeman.

Reageer op dit artikel