nieuws

PvdAers logeren in verpleeghuis

bouwbreed

den haag – PvdA-kamerleden J. Dijsselbloem en S. Depla brengen de komende nacht door in verpleeghuis De Halderhof in Bennekom. Zij willen ondervinden hoe het is in een verouderd huis te slapen. Het verpleeghuis heeft al vijf jaar nieuwbouwplannen die stranden op moeilijke regels en hoge kosten. De 500 bewoners verblijven daardoor in verouderde huisvesting, […]

den haag – PvdA-kamerleden J. Dijsselbloem en S. Depla brengen de komende nacht door in verpleeghuis De Halderhof in Bennekom. Zij willen ondervinden hoe het is in een verouderd huis te slapen.

Het verpleeghuis heeft al vijf jaar nieuwbouwplannen die stranden op moeilijke regels en hoge kosten. De 500 bewoners verblijven daardoor in verouderde huisvesting, terwijl ernaast een bouwterrein braak ligt.

Het huis staat aan de A12, wat maatregelen vergt tegen geluidhinder. De bouw van een geluidsscherm kost De Halderhof minimaal 1,8 miljoen euro. Op het terrein zijn archeologische vondsten gedaan, waardoor de locatie grondig moet worden afgegraven. Deze kostenpost van 1 miljoen euro komt ook voor rekening van de instelling. Bovendien is het wachten op een sloopvergunning van een leegstaand ziekenhuis op het terrein. Daar zitten vleermuizen die niet zomaar mogen worden weggehaald.

Reageer op dit artikel