nieuws

Omwonenden tegen tunnel A2 Maastricht

bouwbreed Premium

maastricht – Omwonenden van de A2-stadstraverse in Maastricht blijven faliekant tegen een gegraven tunnel voor die snelweg door de stad. Een geboorde tunnel heeft wel hun fiat. De bewoners vragen Rijkswaterstaat om alle alternatieven nog eens te bekijken. Die kunnen bestaan uit een rondweg rond de stad, een geboorde tunnel of een verhoogde weg, enkele […]

maastricht – Omwonenden van de A2-stadstraverse in Maastricht blijven faliekant tegen een gegraven tunnel voor die snelweg door de stad. Een geboorde tunnel heeft wel hun fiat. De bewoners vragen Rijkswaterstaat om alle alternatieven nog eens te bekijken. Die kunnen bestaan uit een rondweg rond de stad, een geboorde tunnel of een verhoogde weg, enkele meters boven de grond.

Voor de nieuwe tunnel moeten 350 woningen worden gesloopt. Ruim driehonderd bewoners van de Wyckerveldflat, de Torenflat en de Oranje Résidence hebben een gezamenlijke inspraakreactie gestuurd aan Rijkswaterstaat, waarin ze stellen dat de tunnel hen “door de strot wordt geduwd”. Ze hebben geen vertrouwen in procedure of bestuurders, schrijven ze.

Bovendien is een tunnel volgens hen nergens voor nodig, omdat de drukte op de A2 “niet noemenswaardig” zou zijn. En voor zover er �s morgens en �s avonds tijdens de spits een half uur tot drie kwartier file staat, ligt dat aan het falend verkeersbeleid van de gemeente.

De bewoners vinden dat er opnieuw bekeken moet worden of er geboord kan worden. De vrijkomende mergel kan dan naar cementfabriek ENCI worden gebracht, stellen ze.

Reageer op dit artikel