nieuws

Motel Nuland achter beton

bouwbreed Premium

den bosch – Motel Nuland, onderdeel van het Van der Valkconcern, zal over een paar maanden nauwelijks meer zichtbaar zijn vanaf de A59. Bouwcombinatie Poort van Den Bosch, Rijkswaterstaat en de provincie Noord-Brabant hoeven niet af te wijken van hun plannen om ter hoogte van Motel Nuland voor het grootste deel betonnen geluidsschermen aan te leggen.

Dat heeft de rechter in Den Bosch bepaald in een kort geding dat Motel Nuland en de Van der Valk Holding hadden aangespannen tegen de overheidsorganisaties en de bouwcombinatie.

Poort van Den Bosch is nu bijna een jaar bezig met de ombouw van de rijksweg N50 tussen Rosmalen en Geffen tot autosnelweg A59. Dat gebeurt in publiek-private samenwerking (pps) tussen overheid en bedrijfsleven.

Bij de plaats Nuland komen betonnen geluidsschermen over een lengte van ruim 1500 meter. Alleen bij het viaduct tegenover het motel wordt zo�n 30 tot 40 meter van het scherm doorschijnend.

Van der Valk eiste in kort geding dat ter hoogte van Motel Nuland een transparant scherm wordt geplaatst over een lengte van 500 meter. Het motel vreest een forse omzetdaling als het hotel-restaurant zo goed als onzichtbaar wordt vanaf de A59. De rechter heeft die eis verworpen en vindt dat het concern voor eventuele schade maar een beroep moet doen op artikel 49 uit de Wet op de ruimtelijke ordening en de Regeling nadeelcompensatie van Verkeer en Waterstaat.

Motel Nuland heeft zich al eerder verzet tegen een betonnen scherm, onder meer bij de Raad van State. Ook dat bleek vergeefs.

Reageer op dit artikel