nieuws

Mobiele grondscheider volledig automatisch

bouwbreed Premium

rotterdam – Komende week transporteert Boskalis Dolman – gedeeltelijk in containers – een mobiele grondscheidingsinstallatie naar zijn werkplek: de stortplaats in Heiloo. Bijzonder is dat de installatie volledig automatisch gaat draaien. Niet drie medewerkers zoals voorheen, maar slechts één procescontroleur volstaat bij de volledig geautomatiseerde scheidingsinstallatie, die verontreinigde grond met behulp van water gaat fractioneren. Na bewerking […]

rotterdam – Komende week transporteert Boskalis Dolman – gedeeltelijk in containers – een mobiele grondscheidingsinstallatie naar zijn werkplek: de stortplaats in Heiloo. Bijzonder is dat de installatie volledig automatisch gaat draaien.

Niet drie medewerkers zoals voorheen, maar slechts één procescontroleur volstaat bij de volledig geautomatiseerde scheidingsinstallatie, die verontreinigde grond met behulp van water gaat fractioneren. Na bewerking blijft een nagenoeg schoon restproduct over, dat kan worden ingezet als ophoogzand of geschikt is te maken als industriezand.

De nieuwe installatie is grotendeels opgebouwd uit containerkits, waardoor hij binnen enkele dagen is op te bouwen. Voor de op- en afbouw was normaliter enkele weken nodig.

De containers gaan maandag op transport vanuit Heerhugowaard. De resterende installatiedelen volgen woensdag vanuit Uden. De ingebruikname van de scheidingsinstallatie valt nagenoeg samen met de viering van het 25-jarig jubileum van Boskalis Dolman op 16 september.

Reageer op dit artikel