nieuws

Meer water in Linge door verbreding

bouwbreed Premium

ARNHEM – De rivier de Linge wordt bij Echteld en Tiel flink verbreed. De afgravingen moeten ervoor zorgen dat de Linge meer water kan bevatten en beter kan doorvoeren. Op die manier moeten in de toekomst sterke schommelingen in het waterpeil worden voorkomen. De Linge zorgt voor de aan- en afvoer van het water in […]

ARNHEM – De rivier de Linge wordt bij Echteld en Tiel flink verbreed. De afgravingen moeten ervoor zorgen dat de Linge meer water kan bevatten en beter kan doorvoeren. Op die manier moeten in de toekomst sterke schommelingen in het waterpeil worden voorkomen.

De Linge zorgt voor de aan- en afvoer van het water in de hele Betuwe. Net ten zuidoosten van het Amsterdam-Rijnkanaal worden twee gedeelten van de zuidoever over een traject van een kilometer met minimaal 2 meter verbreed. De sterke wisseling van het waterpeil, die de stabiliteit van de oevers niet ten goede komt, moet op die manier tot het verleden gaan behoren.

Bij de afgravingen komt ruim 50.000 kubieke meter klei vrij. Aannemersbedrijf Han de Boer uit Ingen voert het project uit in opdracht van Waterschap Rivierenland. Naar verwachting is het werk begin 2006 afgerond.

Reageer op dit artikel