nieuws

Massaal verzet tegen stadshart Zaandam

bouwbreed

ZAANDAM – De komst van een echt stadshart kan de inwoners van de gemeente Zaanstad nog niet bekoren. Zij hebben massaal bezwaar aangetekend tegen het bestemmingsplan voor het nieuwe stationsgebied. Het door stedenbouwkundige Sjoerd Soeters ontwikkelde plan Inverdan voorziet in de bouw van een nieuw station annex bibliotheek, een stadhuis, schoolgebouwen en kantoren en bijna […]

ZAANDAM – De komst van een echt stadshart kan de inwoners van de gemeente Zaanstad nog niet bekoren. Zij hebben massaal bezwaar aangetekend tegen het bestemmingsplan voor het nieuwe stationsgebied.

Het door stedenbouwkundige Sjoerd Soeters ontwikkelde plan Inverdan voorziet in de bouw van een nieuw station annex bibliotheek, een stadhuis, schoolgebouwen en kantoren en bijna tweeduizend woningen.

Meer dan honderd partijen maken bezwaar tegen de bouwplannen. De bezwaren komen van alle kanten. De middenstand is tegen de terugkeer van water in de Gedempte Gracht. De huidige bewoners in het gebied vrezen verkeersoverlast. Gehandicapten zijn benauwd dat de hooggelegen spoorwegovergang te steil wordt voor scootmobielen. Woningbouwvereniging Saenwonen vindt dat haar huurders in de Schavenbuurt niet mogen worden overwoekerd door hoogbouw. De eigenaar van kantoorgebouw Saentower meent dat in Zaanstad te veel nieuwe kantoren worden ontwikkeld. En de plaatselijke Rabobank vreest dat nieuwbouw rond de huidige kantoortoren bij het station het uitzicht op de bestaande reclameborden wegneemt.

Reageer op dit artikel