nieuws

Laser van Trimble eenvoudig te bedienen

bouwbreed

raunheim – De Amerikaanse fabrikant Trimble brengt een eenvoudig te bedienen laser voor woningbouw- en afbouwprojecten. Deze Spectra Precision Laser HV201 kan horizontaal en verticaal worden gebruikt. Het draagbare instrument is automatisch nivellerend. De zichtbare laserstraal kan op vier vooringestelde snelheden roteren en op één punt worden gericht. Met minimale training kan iedereen ermee werken, […]

raunheim – De Amerikaanse fabrikant Trimble brengt een eenvoudig te bedienen laser voor woningbouw- en afbouwprojecten.

Deze Spectra Precision Laser HV201 kan horizontaal en verticaal worden gebruikt. Het draagbare instrument is automatisch nivellerend. De zichtbare laserstraal kan op vier vooringestelde snelheden roteren en op één punt worden gericht.

Met minimale training kan iedereen ermee werken, aldus de vertegenwoordiger van de fabrikant in Europa, Trimble GmbH in het Duitse Raunheim.

De laser is er in twee uitvoeringen; één voor de interieurafbouw en één voor de bouw van woningen en kleinere commerciële projecten. Het interieurpakket is geschikt voor de binnenafbouw, zoals voor het installeren van systeemplafonds, scheidingswanden en verhoogde vloeren of het stellen van kasten en toonbanken. Het pakket voor de buitenbouw is geschikt voor bijvoorbeeld het uitzetten van hoogten of richtingen, het meterpas punten en het uitzetten van haakse hoeken.

De behuizing is van composiet materiaal. Het apparaat is daarom licht van gewicht, weers- en schokbestendig. Het is bijvoorbeeld bestand tegen een val van 1 meter op beton.

Reageer op dit artikel