nieuws

Laatste ligger geplaatst bij Haagse tramhalte Ternoot

bouwbreed

den haag – De tweede en laatste nieuwe ligger bij de Haagse tramhalte Ternoot is geplaatst. Daarmee is een klus geklaard in een uiterst krappe planning.

Voor uitvoeren van de opdracht van Randstadrail was een buitendienststelling van de wegen in de omgeving voorzien van 60 uur. Daarbinnen was 48 uur ingeruimd om twee liggers af te voeren, één ligger te verplaatsen en twee nieuwe liggers te plaatsen. Enkele daarvan wegen meer dan 1000 ton.

Deze gigantische klus heeft 24 uur langer geduurd dan oorspronkelijk voorzien. Dinsdagochtend vroeg zijn de wegen rond de tramhalte weer vrij gegeven. Afronden van het werk doet BAM Civiel binnen de grenzen van het terrein dat al eerder als hun werkterrein is toegewezen.

Bij vrijgeven van het kruispunt dinsdagochtend vroeg was de laatste ligger nog niet geplaatst op z�n definitieve opleggingen. Dit kon niet omdat ter plaatse een kolom geplaatst moest worden waar de platformwagens niet langs konden rijden.. Het gaat om een kolom met een stalen kern waar later een betonnen schil omheen wordt gestort. Deze kolom is geplaatst waarna dinsdagochtend rond een uur of negen de ligger op de platformwagens is teruggereden en probleemloos op de juiste plek is afgevijzeld.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels