nieuws

Kwestie afgraven strand van Delfzijl krijgt staartje

bouwbreed

delfzijl – De zoektocht naar explosieven op het strand van Delfzijl mag dan zijn afgerond, klaar is de gemeente Delfzijl er nog niet mee. Diverse politieke partijen in de gemeenteraad vragen zich af waarom de gemeente in zee is gegaan met het bedrijf Leemans. Veel bedrijven zouden zich hebben gemeld die de graaf- en zeefwerkzaamheden goedkoper hadden kunnen uitvoeren.

De totale kosten van de grote schoonmaakactie op het Delfzijlse strand zijn opgelopen tot een bedrag van 150.000 euro. En dat terwijl, volgens de partijen, zich meerdere bedrijven hebben gemeld die de klus voor enkele tienduizenden euro�s hadden willen doen.

Daar komt bij dat de Koninklijke Wegenbouw Stevin (KWS) dreigt met een claim. De gemeente zou in een eerder stadium mondeling hebben toegezegd dat KWS de klus zou worden gegund. Het bedrijf neemt de kwestie hoog op en beraadt zich nog op verdere stappen.

Omdat het strand wekenlang voor het publiek werd afgesloten, voelt ook F. Schipma, eigenaar van het strandpaviljoen Tequilla Sunrise, zich zwaar gedupeerd. Hij eist van de gemeente een bedrag van 50.000 euro wegens inkomstenderving.

De zoektocht naar munitie leverde uiteindelijk een vangst op van twee brisant-pantsergranaten, gevonden langs de kustlijn. Leemans haalde vooral puin naar boven. In totaal werd dertig kubieke meter blikjes, spijkers, steigeronderdelen, hekjes en emmers uit het zand gezeefd.

Reageer op dit artikel