nieuws

Kraanmachinist moet certificaat aanvragen

bouwbreed

bennekom – Op 1 november komen de deskundigheidsbewijzen voor machinisten van mobiele kranen, torenkranen en funderingsmachines te vervallen. Dat meldt de stichting Toezicht Certificatie Verticaal Transport (TCVT) uit Bennekom. Vanaf die datum moeten alle machinisten die werken met een hijsmoment van meer dan 10 tonmeter, een TCVT-persoonscertificaat hebben voor de desbetreffende hijskraan. Wie dat certificaat […]

bennekom – Op 1 november komen de deskundigheidsbewijzen voor machinisten van mobiele kranen, torenkranen en funderingsmachines te vervallen. Dat meldt de stichting Toezicht Certificatie Verticaal Transport (TCVT) uit Bennekom. Vanaf die datum moeten alle machinisten die werken met een hijsmoment van meer dan 10 tonmeter, een TCVT-persoonscertificaat hebben voor de desbetreffende hijskraan. Wie dat certificaat niet kan tonen, wordt door de Arbeidsinspectie van de machine gehaald.

Om te voorkomen dat op de valreep een omzetting moet plaatsvinden wordt elke kraanmachinist met een deskundigheidsbewijs gevraagd voor 15 oktober een omzetting aan te vragen. De uitvoerende certificatie-instellingen DNV Certification en Examenhuis Transport & Logistiek kunnen dan de aanvragen nog voor 1 november 2004 afhandelen.

In afgelopen jaren lieten al veel machinisten hun deskundigheidbewijs omzetten in het TCVT persoonscertificaat. Momenteel hebben volgens het TCVT zo�n 7400 machinisten een dergelijk certificaat.

Reageer op dit artikel