nieuws

Kilometer hangbrug over Panamakanaal

bouwbreed Premium

panama – Bilfinger Berger heeft Panama in 27 maanden geholpen aan een 1050 meter lange pylonenbrug. Het samen met de Australische dochtermaatschappij Baulderstone Hornibrook uitgevoerde project bracht bij de Mannheimers 110 miljoen euro omzet in het laatje. De Puente Centenario over het Panamakanaal is met zijn lengte van ruim een kilometer de langste hangbrug in […]

panama – Bilfinger Berger heeft Panama in 27 maanden geholpen aan een 1050 meter lange pylonenbrug. Het samen met de Australische dochtermaatschappij Baulderstone Hornibrook uitgevoerde project bracht bij de Mannheimers 110 miljoen euro omzet in het laatje.

De Puente Centenario over het Panamakanaal is met zijn lengte van ruim een kilometer de langste hangbrug in Latijns-Amerika. Tot het bouwwerk behoren twee pylonen van ieder 180 meter hoogte. Het wegvlak is 35 meter breed.

De brug is deze week onder toeziend oog van de presidenten van Panama en Colombia ter gelegenheid van het negentigjarig bestaan van het Panamakanaal feestelijk geopend.

Reageer op dit artikel