nieuws

Isolatieglas helpt tegen hartaanval

bouwbreed

baierbrunn – Senioren in de drukke deelstaat Noordrijn-Westfalen doen verstandig om geluidwerende ramen in hun woning te laten plaatsen. Dat is het advies van een Duits apothekersblad. De 65-plussers in het verkeersintensieve Noordrijn-Westfalen blijken twee keer zo vaak te worden getroffen door een hartaanval dan elders in Duitsland. Onderzoekers vermoeden een relatie met het hoge […]

baierbrunn – Senioren in de drukke deelstaat Noordrijn-Westfalen doen verstandig om geluidwerende ramen in hun woning te laten plaatsen. Dat is het advies van een Duits apothekersblad.

De 65-plussers in het verkeersintensieve Noordrijn-Westfalen blijken twee keer zo vaak te worden getroffen door een hartaanval dan elders in Duitsland. Onderzoekers vermoeden een relatie met het hoge aantal rokers in het geïndustrialiseerde gebied. Volgens staatsinstelling Bundesumweltamt worden de gevaren verhoogd door sterk verkeerskabaal. Vooral in het Ruhrgebied wonen veel ouderen in een lawaaierige omgeving.

Reageer op dit artikel