nieuws

Installatietak van Stork krabbelt langzaam overeind

bouwbreed

naarden – Het industriële conglomeraat Stork heeft over de eerste zes maanden van dit jaar een nettowinst geboekt van 39 miljoen euro. Dat is 3 miljoen euro meer dan over dezelfde periode in 2003. De installatiedivisie van Stork krabbelt dankzij kostenbesparingen langzaam overeind. De totaalomzet van het concern kwam in het eerste halfjaar uit op […]

naarden – Het industriële conglomeraat Stork heeft over de eerste zes maanden van dit jaar een nettowinst geboekt van 39 miljoen euro. Dat is 3 miljoen euro meer dan over dezelfde periode in 2003. De installatiedivisie van Stork krabbelt dankzij kostenbesparingen langzaam overeind.

De totaalomzet van het concern kwam in het eerste halfjaar uit op 854 miljoen euro, 25 miljoen minder dan een jaar eerder. De installatietak Technical Services voerde de omzet met 16 miljoen op tot 391 miljoen euro. De divisie boekte ook een hoger bedrijfsresultaat: 23 miljoen euro tegen 15 miljoen over de eerste zes maanden van 2003.

De marktomstandigheden voor Technical Services verbeterde niet wezenlijk maar door “kostenbesparingen, reorganiseren en een sterkere focus op commercie” wist het bedrijfsonderdeel toch betere resultaten te behalen.

Bestuursvoorzitter S. Vollebregt denkt dat Stork inmiddels “het economische dieptepunt” achter zich heeft gelaten. “Naast de resultaten van het jagen op kosten, zien we nu de eerste effecten van de vergroting van onze commerciële slagkracht.”

De topman verwacht dat het bedrijfsresultaat van vorig jaar – 87 miljoen euro – dit jaar zal worden geëvenaard.

Reageer op dit artikel